Ahoy piraatjes: super originele activiteit om naar buiten te trekken met je kiddo(s)

Buiten spelen is van groot belang voor de ontwikkeling van onze jonkies. Maar ook voor onszelf.

Wij proberen echt heel bewust vaker naar buiten te trekken. 7/7 en 24/24 bij elkaar zorgt er namelijk voor dat dat hier echt wel een kleine noodzaak is 🤪. Maar heel eerlijk eindigt dat vaak met mama die met een warm hart (en aperitiefje) op de bank zit toe te kijken in de plaats van mee te spelen - sorry not sorry. Ze vragen uiteraard vaak om eens te komen duwen of mee van de glijbaan te gaan. Soms sta ik dan met heel veel liefde recht, andere keren moet ik mijzelf echt overtuigen om even mee te gaan doen.

Maar vorige week was dat anders. Toen trokken we opnieuw naar buiten, maar deze keer namen we een belevingsdoos van Kjoeb mee.

 

https://www.kjoeb.be

Deze doos bevat echt alles voor een dagje plezier! Het enige wat we moesten doen, was een plek opzoeken waar zand en water aanwezig waren. Het Bloso Domein in Hofstade werd onze place to be!

Uiteraard hadden we thuis al eens stiekem in de doos gesnuffeld. We vonden er naast emmers, schopjes, een prentenboek, waterballonnen, sokken, ooglapjes, piratenvlaggen, waterpistolen, een schatkist, ... ook een instructieboekje. Tip: het is toch wel handig om dit als ouder eerst even door te nemen voor je op avontuur vertrekt.

 

 

Maar nu over naar de orde van de dag: de schat van kapitein Gondora zoeken 🏴‍☠️.

Aangekomen in Bloso liet ik Fien & Miel even spelen op de speeltuigen, terwijl ik het speelveld klaarzette en de schat stiekem verstopte.

Het avontuur kon nu echt beginnen. We kwamen via een verhaal (video of prentenboek, pick your favorite) te weten wat er precies met de kapitein gebeurde. Daarna kregen mijn piraten 8 doe-opdrachten voorgeschoteld en na elke opdracht kwamen ze, via QR-codes, steeds dichter bij de schatkist.

 


De rum werd gered, de kanonnen afgeschoten, de kwallen vermeden, de kogels gelost en de masten gekraakt. Wat een hels avontuur. Maar het loonde, want de schat werd gevonden!

 


We zijn een 3 tal uur bezig geweest met deze activiteit. De opdrachten waren namelijk zo leuk dat we ze vaak meer dan één keer uitvoerden. En het allerleukste is misschien wel dat het materiaal op het einde van de dag gewoon terug mee naar huis kon en we het spel dus nog eens kunnen herhalen op een ander moment. Misschien trekken we er in de zomer wel eens mee naar de zee! To be continued.

Back to blog