Krokusavonturen: 8 leuke activiteiten om met je kroost te ontdekken & beleven

De krokusvakantie staat voor de deur en hopelijk betekent dat wat extra quality time met je gezin! Ben jij nog op zoek naar inspiratie om tijdens die q-time leuke, nieuwe dingen te ontdekken? Lees dan zeker verder, want ik geef je heel graag 8 must do activiteiten!

#1 Kant -en klare belevingsdoos van Kjoeb

Kjoeb maakt belevingsdozen voor kinderen waarbij spel & plezier centraal staan. De dozen bevatten een volledig uitgewerkt avontuur dat je in je eigen tuin of op een andere locatie kan beleven. Pluspunt: het materiaal is herbruikbaar!

Praktisch:
Leeftijd: 3 - 10 jaar
Website: www.kjoeb.be

#2 Aqualibi

Waterratten opgelet! Want na maandenlange verbouwingswerken opende Aqualibi recent terug zijn deuren! Fien ging er gisteren op uitstap met haar meter en was laaiend enthousiast over de nieuwe surfwereld met 4 fantastische glijbanen

Praktisch:
Leeftijd: alle waterratten, jong & oud
Adres: Bb de l'Europe 100 - 1300 Waver
Website: www.aqualibi.be

#3 Paddenoverzet Acties

Dit jaar kan je met Valentijn een beetje extra liefde geven aan de natuur en aan de padden, kikkers en salamanders in het bijzonder. Want op 14 februari kan je in het Silsombos in Erps-Kwerps terecht voor een ontdekkingstocht georganiseerd door Natuurpunt. Niet alleen Erps-Kwerps staat op de planning, ook Hasselt, Diksmuide, Temse en nog vele andere gemeenten komen aan bod. Bekijk zeker ook eens hun SNU!T workshops en activiteiten, want er staan er ontzettend leuke tussen. Die worden trouwens ook vaak aangevuld met verwerkingsmateriaal voor thuis of op school.

Praktisch:
Leeftijd: alle buitenliefhebbers
Website: www.natuurpunt.be/agenda

#4 Riolenmuseum

Het meest unieke museum dat je ooit zal bezoeken, is zonder twijfel het riolenmuseum in Brussel! We doken tijdens ons huisonderwijsavontuur in de kringloop van het water en deze bracht ons tot aan het riolenmuseum. Dwaal er af in authentieke riolen, wandel langs de Zenne en ontdek het noodzakelijke beroep van de rioolwerker. Dit is echt een unieke ondergrondse ervaring in Brussel stad! Er zijn verschillende interactieve bezoeken voor verschillende leeftijdsgroepen. 

Praktisch:
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Adres: Anderlechtsepoort - 1000 Brussel
Openingsuren: elke dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur
Website: sewermuseum.brussels

#5 Aha! Festival Gent

Ha Concerts - in de Handelsbeurs van Gent - verandert in de krokusvakantie in een muzikale wonderwereld voor kinderen. Van dinsdag 13/2 tot en met zaterdag 17/2 kan je er terecht voor verschillende concerten en voorstellingen waar kinderen sort of the lead nemen. Fien gaat deze editie als kinderfotograaf, dus dubbele creativiteit die dag!

Praktisch:
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Adres: Kouter 29 - 9000 Gent
Website: www.haconcerts.be

#6 Technopolis Mechelen 

Wendy Panier Fotografie

Het wetenschappelijke doe-centrum Technopolis is hier altijd een groot succes. Sinds december 2023 werd de Xplora zone vervangen door een virtuele wereld, met ontdekkingen van AI tot VR-brillen. Ontdek er al spelend de grenzeloze mogelijkheden van technologie. Tijdens de krokusvakantie staan er ook extra workshops gepland van slijm maken tot lasercutten.

Praktisch:
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Adres: Technologielaan 1 - 2800 Mechelen
Website: www.technopolis.be

#7 Provinciaal Domein Kessel-lo 

Dit recreatiepark is elke dag open én heeft een gratis toegang. Tijdens de krokusvakantie zijn de minigolf, de trappelbootjes en het verkeerspark niet geopend, toch is er meer dan genoeg te beleven! All time favorite bij onze avonturiers is de grote nieuwe speeltuin met speelbeek. Urenlang kunnen ze zich hier bezighouden! Misschien dé moment om als mama eens een boek vast te nemen dat al maanden op je ligt te wachten. Verder heb je er ook nog de dierenweide, de kunstroute, geocaching, het skatepark en de andere speeltuinen. 

Praktisch:
Leeftijd: jong en oud
Adres: Holsbeeksesteenweg 55 - 3010 Kessel-lo
Website: www.vlaamsbrabant.be

#8 Indoor Ski 

Misschien kan je dit jaar niet op skivakantie of misschien net wel? Door een dagje te gaan indoor skiën kan je óf gaan oefenen óf toch nog op de skilatten staan! Vorig jaar gingen we voor de eerste keer naar SnowWorld Antwerpen en ik zag daar heel veel voordelen van in. Lekker dichtbij huis, een piste van 240 meter, eentje van 50 meter én een funpark, een super leuk restaurant én de mogelijkheid tot ski -en snowboard lessen. 

Praktisch:
Leeftijd: jong en oud
Adres: Moerelei 123 - 2610 Antwerpen
Website: www.snowworld.com/antwerpen/

Geniet van jullie weekje samen! En laat het ons zeker weten wanneer je één van deze activiteiten uitprobeerde. 

Back to blog