Terug in de tijd, het kan! En je kan er zelfs uniek overnachten.

Wetenschappers buigen zich al jaren over de vraag of tijdreizen mogelijk is. Wetenschappers hebben duidelijk nog nooit van Vintage Huisjes gehoord!


Midden april trokken Miel en ik, zonder tijdmachine, naar de parel van de Vlaamse Ardennen. Aangekomen in het centrum van Ronse troffen we meteen de prachtige voorgevel van Loft 24 en Bel Etage 24 aan. Onze 3-daagse onthaasten & quality time kon beginnen.

Eerlijk is eerlijk, onze aankomst was minder 'romantisch' dan ik hoopte. Fien genoot op dat zelfde moment onder de Spaanse palmbomen van tijd met papa, Nonno & Nonna en blijkbaar was spelen met mama toch niet helemaal hetzelfde. Dat zorgde bij Miel voor wat traantjes in het begin. 

Hoewel ze uiteraard ook vaak niet met elkaar kunnen spelen zonder die tranen... Have kids they said 🤪 .

Anyhow, ondanks ik wel helemaal omvergeblazen werd door deze nostalgische setting, begreep mijn Gen A kind er niet al te veel van, tot hij de Vintage Zoo ontdekte. Wat een magische plek!

Er zijn trouwens verschillende leuke én kindvriendelijke restaurantjes in de buurt, maar wij kozen ervoor om samen te koken. Na het eten maakten we tijd voor een heleboel gezelschapsspelletjes bij de haard. Onze emoties, en wijzelf, konden op dat moment even landen en we waren toen echt vertrokken!

Eén van mijn favo-momenten tijdens ons verblijf was zonder twijfel de ochtendkoffie. Koffie in alle rust en stilte is onbetaalbaar. En al zeker in die super mooie tasjes. Als ik geen geweten zou hebben, had ik sowieso een deel van dat servies mee naar huis genomen.

Dag twee stond in teken van 'ontdekken'. We slenterden door de stad, bezochten kindvriendelijke plekken, smulden van overheerlijke pannenkoeken en mochten op bezoek bij Natasia, de founder van vintage huisjes voor een vintage namiddag.

Die bezoekdagen kan je trouwens ook apart boeken!

En dat bezoek, dat was genieten met de grote G. De eerste lentezon was aanwezig (en meer dan welkom). Maar ook de pony's, de katten en de hele omgeving waren on-ge-lofelijk. We zijn er veel langer gebleven dan voorzien en ik ga zeker nog eens terug.

 

 

We maakten ook nog een korte video over de 6 leukste dingen die we er deden. Bekijk hem hier.

's Avonds reden we richting Charleroi voor misschien nog wel dé grootste verrassing van onze uitstap. We gingen, heel onverwacht, Fien ophalen op de luchthaven zodat zij ook nog een nachtje en dagje kon meegenieten van dit avontuur. Terug herenigd en dat voelde heerlijk. Want samen is toch altijd alles beter.

 

 

Back to blog