Zeeuws uitwaaien: een weekendje Zeeland met kinderen

Of je nu houdt van lange wandelingen op het strand, rondslenteren in pittoreske dorpjes of gewoon heerlijk ontspannen in de natuur, Zeeland heeft voor iedereen wat wils. Het is dé perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en te genieten van quality time met je loved ones.

Een tijdje geleden besloten we een weekend te gaan uitwaaien en een weekendje was - zoals waarschijnlijk alle vakantiemomenten - echt veel te kort! Er stond namelijk best veel op ons to do lijstje en eigenlijk wilden we ook bewust rust momenten inplannen. Een moeilijke puzzel! Maar onze overgebleven to do's van het lijstje gaan we heel graag een andere keer afwerken.

Ik deel hier wat verder in deze blog graag de activiteiten die we wel ontdekten en uitprobeerden, alsook diegene die we initieel hadden uitgestippeld, maar niet toegekomen zijn. 

De Tiny House van Anneke & Jesse werd onze uitvalsbasis voor het hele weekend. We werden ontzettend warm onthaald door dit lieve gezin. Hun Zeeuws Plaatje Guesthouse is heerlijk rustig gelegen in het dorpje Kwadendamme, vlak naast hun eigen huis. Toch ook mooi afgescheiden, waarmee ze hun eigen privacy en die van hun bezoekers respecteren, én nog zotter, volledig omgeven door prachtige landschappen.

De guesthouse heeft plaats voor 4 ontdekkers of rustzoekers en met de code JULIE10 krijg je een leuke korting voor je eigen verblijf! Stuur even een mailtje of Instagram bericht naar Anneke en ze brengt het ongetwijfeld voor jou in orde. 

Tijdens ons verblijf hielden we halt in de steden Middelburg en Goes. Middelburg is een echte monumentenstad waar kunst -en cultuurliefhebbers zich volop zullen kunnen uitleven. Goes ervaarden we als een bruisende stad met leuke winkeltjes, hippe spots en een gezellige haven. 

We botsten er op de mega toffe ontbijt & lunch bar, Jardin Goes. En beslisten er binnen te wandelen om op te warmen en te genieten. Op zulke momenten besef ik echt dat eten en drinken mij verdorie gelukkig kan maken, haha! De huiselijke sfeer die er hangt, maakt het er trouwens eens zo leuk.

We kwamen deze unieke plek tegen tijdens onze tocht op de e-chopper. We ontdekten Zeeland dus al cruisend via de route 'Het Loze Vissertje'. Er zijn meerdere en langere routes mogelijk! Maar welke je ook kiest, ik kan het echt iedereen aanraden. Want op deze originele manier kan je best veel van de omgeving verkennen. 

Verder gingen we wat wandelen en hangen bij het Oesterstrand. Het oesterproeven liet ik met veel plezier over aan mijn wederhelft! Geen idee of ik hier iets mis, maar het snotterige en slijmerige idee kan mij echt niet overtuigen deze blijkbaar lekkernij te leren eten.

Er wordt uiteraard ook zo nu en dan iets gepland waarbij de kinderen koning zijn. En ze zijn niets minder bij Klok'uus. Hier hadden Fien en Miel de tijd van hun leven, maar met een speeltuin scoren wij eigenlijk altijd goed bij onze kroost. Het aanbod bij Klok'uus is ook heel uitgebreid voor zowel groot als klein! Van zotte glijbanen, tot trampolines, een touwenparcour, een gocartbaan, een zandbak én een aparte peuterzone. Als het aan hen lag, waren we er langer gebleven of zullen we nog eens terug gaan. Maar misschien gebeurt dat laatste nog wel eens!

Want er zijn nog andere activiteiten die we heel graag eens willen uittesten in de regio:

Tot slot maakten we meer dan voldoende tijd vrij om te genieten van de super gezellige guesthouse en van elkaar! En genoten hebben we. Sea you soon, Zeeland.

 

 

Back to blog